Paleontologen

Paleontologenstudie

Wil jij ook de dinosaurus botten onderzoeken en ontdekken hoe deze wezens geleefd hebben. Hoe groot ze waren, wat ze aten en waar ze leefde? Paleontologen houden zich hiermee bezig.

Misschien is het beroep Paleontoloog wel iets voor jou. Paleontologen hebben een reuze interessant beroep, hier kun je lezen wat ze allemaal doen. Weet jij al precies wat paleontologen doen en wil je weten hoe je een Paleontoloog wordt? Lees dan snel verder.

Deze schedel werd in 2016 ontdekt in Nederland en is afkomstig van een Lariosaurus.
Paleontologen
Bron

Paleontologen en hun eigenschappen

Als je een Paleontoloog wilt worden moet je erg veel interesse hebben in het leven. Hoe is het ooit begonnen, wie woonde er op onze aarde en hoe hebben zij zich ontwikkelt? Ook moet je je goed kunnen aanpassen aan verschillende omgevingen.Kun jij werken in een woestijn of woest landschap? Paleontologen werken op de allerlei plekken en meestal zijn ze erg lang van huis. Doordat opgravingen erg tijdrovend zijn en zeer precies moeten worden uitgevoerd.

Paleontologen werken over de hele wereld

Opgravingen van dinosaurus botten kunnen maanden duren of zelf langer. Je zal werken op vreemde plekken met andere klimaten zoals de Amazone, waar het tropisch warm is maar ook kan regenen. Of de Gobiwoestijn waar droogte en hitte flink wennen kunnen zijn. Ook moet je het leuk vinden om veel buiten te zijn.

Opgravingen doe je natuurlijk altijd buiten. Máár naast buitenwerk moet je ook goed binnen kunnen werken. Binnen zul je je opgravingen gaan onderzoeken in een laboratorium en hierover zul je veel moeten typen. Opmeten van botten doen Paleontologen ook en ze maken ze ook schoon.

De fossielen moeten goed schoongemaakt worden met gereedschappen. Dit is een tijdrovend klusje en kost veel geduld. Opgravingen kosten ook veel tijd en moeten nauwkeurig gedaan worden. Geduld is dan ook een belangrijke eigenschap van een goede Paleontoloog.

Paleontologen zijn goede denkers

Als je Paleontoloog wilt worden moet je goed kunnen nadenken. Jij zal namelijk fossielen onderzoeken die niet compleet zijn en moeten bedenken hoe dit fossiel eruit zag. Als jouw ideeën niet kloppen verlies je misschien je baan of je reputatie.

Paleontologen
Bron

Of je kunt de wereld overtuigen dat jouw ideeën wel kloppen en zomaar nieuwe dinosaurussoorten ontdekken. Ben je nog steeds van plan om Paleontoloog te worden? Hieronder lees je welke studie je nodig hebt.

Welke studie om Paleontoloog te worden

Op de middelbare school zul je een VWO-diploma moeten halen met als richting/profiel natuur en techniek. Hierna kun je geologie of biologie gaan studeren op een Hogeschool of Universiteit. Gaandeweg kun je dan als specialisme Paleontologie kiezen.