Over deze site

Welkom op Dinosaurus.nl, het platform voor de echte dinosaurus liefhebbers. Op deze website vind je een schat aan informatie over alle verschillende soorten dinosaurussen en de tijdperken waarin zij leefden.

Met onze informatie over de verschillende dinosaurussoorten kun jij binnen een mum van tijd een echte dinosaurus expert worden. Daarnaast heb je altijd een interessant gesprekonderwerp! Dinosaurussen zijn dan wel miljoenen jaren geleden uitgestorven, ze zijn nog altijd interessant.

dinosaurus

Ben je opzoek naar informatie om een spreekbeurt te geven of wil je een werkstuk over dinosaurussen maken? Ook dan kun je erg veel informatie vinden over allerlei planteneters en gevaarlijke vleeseters. Hoeveel dinosaurussen ken jij nu eigenlijk? Waarschijnlijk ken je de meest bekende zoals de Tyrannosaurus rex, de Velociraptor, de Triceratops en de Stegosaurus.

Maar dit zijn lang niet de enige dinosaurussen die erg interessant zijn, wat dacht je van de bloeddorstige Allosaurus? De gigantisch grote Spinosaurus en heb je wel eens gehoord over de Giganotosaurus? Deze vleeseters zijn minstens net zo gevaarlijk als de T-rex of misschien wel nog gevaarlijker. De geschiedenis van deze bijzondere wezens vindt je terug op onze website.

Wil je zelf leuke informatie en weetjes delen over jouw lievelingsdinosaurus dan kan dat natuurlijk ook, door ons een berichtje te sturen (info@dinosaurus.nl). Of ontbreekt er volgens jou een bijzondere dinosaurus ook dan horen we het graag. Wij zijn in ieder geval hard bezig met zoveel mogelijk informatie verzamelen over alle dinosaurussen.

Dinosaurus kleurplaten en spelboeken

Voor de creatieve dinofans zijn er genoeg kleurplaten en spelboeken te koop. Bij Dinoworld heb je genoeg keus voor de leukste kleur & spelboeken. Maar ook bij Bol.com  heeft een ruime keus.

Neem een kijkje in de Dino winkel!

Ben jij een echte dino fan of woon jij samen met een grote dino fan? Ook dan is ons platform erg leuk om regelmatig te bezoeken. Wij gaan voor jou op zoek naar de leukste dinosauruswinkels. Waar je allerlei leuke producten vindt met dino’s.

Zo vindt je veel speelgoed waar kinderen uren zoet mee kunnen zijn en die hen stimuleert om meer over dinosaurussen te leren. Leuke speelgoedfiguren waarmee ze hun eigen dino verhaal kunnen bedenken en uitvoeren zijn te vinden.

Maar ook avontuurlijke en educatieve boeken met dinosaurussen als hoofdonderwerp. Voor de jongere dino fans zijn er boeken verkrijgbaar die geschikt zijn voor hun leeftijd en waarbij de dinosaurussen niet al te eng worden afgebeeld.

Voor de wat oudere kinderen zijn levensechte en gevaarlijke vleeseters natuurlijk erg interessant en ook hieraan is gedacht bij het samenstellen van ons assortiment.

Dinosaurus Themakamer

Voor een kind dat gek is op dinosaurussen is er natuurlijk niks leuker dan een echte dinosaurus themakamer. Hiervoor gaan wij op zoek voor jou naar de leukste producten die helemaal in het teken staan van dinosaurussen. Zo kun je beddengoed met daarop dinosaurussen afgebeeld en dinosaurus behang maar ook leuke accessoires vinden waarmee de kinderkamer een heuse wow factor krijgt.

De accessoires bestaan onder meer uit dinosaurus knuffels, lampen, posters en zelfs een mooie dino lamp voor op je bureau.

Ook zullen wij creatieve ideeën met onze dino fans gaan delen zodat je zelf aan de slag kunt met jouw dino fan(s) om leuke creaties te knutselen of te versieren voor zijn of haar themakamer.

Heb je daarnaast nog leuke tips of ideeën voor ons dinosaurus platform dan vinden wij het te gek als je deze met ons wilt delen en wij deze mogen vermelden op onze website.

Dinosaurus museum & parken

Omdat wij actief meedenken met leuke uitjes die in het teken staan van dinosaurussen vindt je op ons platform ook leuke tips om naar een dinosaurus museum en parken te gaan. Ook houden wij nieuwe dinosaurus exposities strak in de gaten om met onze dino fans te kunnen delen.

In een dinosaurus museum of tijdens een expositie kun je van alles ontdekken over het verleden van s’werelds grootste landdieren ooit. Vaak kun je echte dinosaurus botten bekijken of levensechte replica’s van fossielen.  Dit is natuurlijk heel erg interessant en een echte dino fan wilt alles weten en leren over dinosaurussen. Wat is er dan leuker om naast het lezen van boeken ook actief met dinosaurussen aan de slag te gaan?

Dinosaurus park

Niet alleen tips over een dinosaurus museum vindt je hier terug. Wij beschrijven ook de Dino parken die Nederland en Europa rijk zijn. Bij deze beschrijvingen komen onze dino fans goed van pas. Mocht jij een te gek dagje uit hebben gehad in een dinosaurus museum, een park of evenement dan horen wij dit natuurlijk graag. We delen met jouw toestemming jouw verhaal over het dagje uit.

Bij de Dino parken die ons land rijk is kun je oog in oog staan met levensechte dino’s. In veel parken kunnen deze dino’s bewegen en maken ze geluid. Zo kun je met je eigen ogen zien en ervaren hoe gigantisch groot de dinosaurussen geweest moeten zijn. Heb jij nou een super coole foto met een levensechte dinosaurus? Dan mag je deze natuurlijk ook met ons en de vele andere dinosaurus fans delen. Vinden wij leuk!

Parasaurolophus

Dinosaurus films

Net als onze dino fans zijn ook wij verzot aan films en raken we niet uitgekeken. Leuke dinosaurus films worden natuurlijk op onze site vermeld en zelfs verkocht. Maar dat is niet het enige ook films nieuws houden wij in de gaten, zodat je altijd op de hoogte bent over het laatste filmnieuws.

Ben jij net als ons groot fan van de Jurassic park films en andere dinosaurus films? Dan kun je jouw dinosaurus film collectie aanvullen via onze eigen Dino shop.

Filmpjes van dinosaurussen

Ben je opzoek naar gave dinosaurus filmpjes? Houd onze site dan goed in de gaten want ook deze posten wij regelmatig. Informatieve filmpjes over het ontstaan en uitsterven van de dinosaurussen. De vele verschillende soorten, waarbij je een beter beeld krijgt over hoe ze klonken en bewogen.

Maar natuurlijk ook gave krachtmetingen uit de prehistorie. Welke dinosaurussen waren het sterkst en wat waren hun verdedigingstactieken? Bij onze soorten beschrijvingen vindt je deze informatie ook terug maar een realistisch filmpje is wel zo leuk!