dinosaurus museum

Dino-activiteiten

Een dinosaurus museum bezoeken is voor iedereen hartstikke leuk en bovendien erg leerzaam. Maar voor een échte dinosaurus fan is het de ultieme belevenis. 

In Nederland kun je diverse leuke dinosaurus museums bezoeken waarbij jong en oud hun ogen uitkijken. Een dagje naar een dinosaurus museum is bovendien erg leerzaam en ook heel bijzonder, doordat kinderen dan pas echt een beeld krijgen over de ware grootte van de dinosaurussen en hun leven op Aarde.

dinosaurus museum

Dinosaurus museum

Natuurlijk worden er in de meeste kinderboeken wel vergelijkingen gemaakt over de grootte van dinosaurussen. Maar oog in oog staan met een levensechte dinosaurus overtreft iedere verbeelding. Ook het zien en in sommige gevallen mogen aanraken van levensechte dinosaurus botten is een belevenis die grote indruk maakt op jong en oud.

Als u opzoek bent naar leuke activiteiten om te ondernemen met uw kleine dinosaurus fan(s) dan hebben wij de leukste musea en activiteiten in Nederland uitgelicht.

Het Oertijd museum in Boxtel

Een erg leuk en leerzaam uitstapje is een bezoekje aan het Oertijd museum. Dit is hét grootste geologisch museum van Nederland en hier zijn fossielen en replica’s van dinosaurus botten te zien.

Ook zijn er fossielen te bezichtigen van dieren die geleefd hebben nadat de dinosaurussen waren uitgestorven zoals de Sabeltandtijger. Dit maakt de informatie zeer uitgebreid en maakt kinderen nog hongeriger naar kennis over het verleden van onze planeet.

Hier is het voor jong en oud mogelijk om oog in oog te staan met levensechte, bewegende dinosaurussen. Naast bewegingen maken ze ook geluid waardoor je zelf kunt ervaren hoe deze giganten mogelijk geklonken hebben. Het Oertijd Museum heeft ook een geweldige speeltuin en u kunt ook een leuke speurtocht door het Dinobos maken of zelfs een kinderfeestje inplannen voor meerdere dinosaurus fans.

Landgoedpark Tennax Westerwolde

Dit bijzondere dino park beslaat maar liefst 30 hectare en is uitermate leerzaam. Het park heeft onder meer een dinosaurus museum, een dinopark en ook een bomenpark. Hier valt er ontzettend veel te leren over het leven van de dinosaurussen. In het dinosaurus museum zijn er vele replica’s van fossielen te bezichtigen en is er ontzettend veel informatie te raadplegen over hun levens.

Het dinopark bied kinderen een hoop vermaak, de kinderen moeten tijdens een zoektocht dinosaurussen zien te vinden terwijl deze zich luid laten horen en kunnen daarnaast ook opgravingen doen, een survival run lopen en met een bootje over de vijver.

Naast vermaak is er ook ruimte voor de wetenschap, zo kan er onder meer geleerd worden waardoor er wordt gedacht dat dinosaurussen er op een bepaalde manier uit hebben gezien of klonken. Naast de wereld van de dinosaurus is het ook mogelijk om het bomenpark te bezoeken waarbij er dieper wordt ingegaan op het eetgedrag van de dino’s en gevolgen daarvan voor de groene wereld. Een dagje naar Landgoed Tennax is dan ook een grote aanrader.

Historypark Hellevoetsluis

Dit buitenpark beslaat zo een 9 voetbalvelden vol met history. De geschiedenis komt hier als het ware tot leven en jij kunt het ervaren alsof je door een tijdslijn loopt. Een gedeelte zorgt ervoor dat je het idee hebt dat je in Jurassic Park terecht bent gekomen. Reusachtige dino’s zijn hier te bezichtigen en bewijzen dat recreatie hand in hand gaat met educatie.

Aanschouw de levensechte Tyrannosaurus rex, Brachiosaurus, Triceratops, Velociraptor en vele andere indrukwekkende dinosaurussen nu zelf en bekijk hun echte fossielen.

 

Dinopark Amersfoort

Maak nu zelf een reis door de tijd en waan je in de magische wereld van de dinosaurussen. Aanschouw maar liefst zeventig levensechte dinosaurussen en ontdekt jouw dinokennis. Je kunt helpen met de opgraving van een dinosaurus skelet, je eigen snelheid afzetten tegen die van de T-rex en kijken hoe stoer jij bent als je oog in oog komt te staan met deze reusachtige dieren.

Bekijk nu zelf de gigantische Brachiosaurus van wel 12 meter hoog en 27 meter lang. In dit Dinopark zie je de dino’s zoals ze werkelijk waren, groot en ontzettend indrukwekkend.

Dinoland Zwolle

Dinoland Zwolle is een fantastisch plek voor jong en oud en zorgt ervoor dat je terug in de tijd gaat. Hier kun je het leven van de dinosaurussen ervaren en met eigen ogen zien hoe groot ze werkelijk waren. Voor kinderen vanaf 2 jaar is het een wonderlijke plek.

Ze hebben werkelijk waar alles in huis voor een heerlijke dag uit. Er wordt niet alleen amusement geboden, er valt hier ook heel veel te leren. Er staan namelijk wel meer dan 100 dinosaurussen verspreid over het hele park en je kunt er een dinopad bewandelen waarin je de belangrijkste periodes van de dino’s beter leert kennen.

Leer er meer over de tijdperken Trias, Jura en Krijt zodat jij jezelf na dit uitje een echte dinokenner kunt noemen. Dit park heeft alles in huis voor een super leuke dino dag!

 Heb jij een leuke dag gehad bij een dinosaurus museum of dinopark en/of andere leuke doe tips? Deel ze dan met ons en maak andere dinofans blij!