Giganotosaurus

Giganotosaurus

Giganotosaurus een van dé grootste vleeseter die er op het land bestaan heeft. Groter en machtiger dan de bekende Tyrannosaurus rex. Jagen deed hij in groepen waardoor prooien kansloos waren. Hij was angstaanjagend en haast onverslaanbaar.

De Giganotosaurus is een van de meest bijzondere dinosaurussen die er ontdekt zijn. In 1999 werd een fossiel teruggevonden van deze gigant in Zuid-Amerika. Vanwege zijn grootte en de vindplaats van zijn fossiel is hij Giganotosaurus genoemd. Wat ‘gigantische hagedis uit het Zuiden‘ betekent.

Giganotosaurus
Bron

Leefgebied van de Giganotosaurus

De reus onder de vleeseters kon in heel Zuid-Amerika geleefd hebben. Al zijn er slechts in Chili fossielen teruggevonden. Tijdens het Midden-Krijt tijdperk was het in Zuid-Amerika waarschijnlijk heel vochtig en ook erg groen. Het was een ideaal gebied voor planteneters waar deze roofdinosaurus graag op joeg.

Wetenschappers denken dat deze bloeddorstige vleeseter verwant is aan een andere reusachtige vleeseter, de Carcharodontosaurus. Deze leefde in dezelfde tijd in Afrika. Maar andere wetenschappers zijn het hier niet helemaal mee eens zij vermoeden dat de Allosaurus zijn verwant is. Om daar uitsluitsel over te geven hopen zij natuurlijk meer te ontdekken over deze interessante dieren.

Giganotosaurus grootte

De Giganotosaurus kon maar liefst 15 meter groot worden en was wel 5 tot 7,5 meter hoog. Met zijn gewicht van gemiddeld 8,8 ton was het een reusachtige vleeseter. Waar zelfs de gigantisch grote Argentinosaurus niet veilig voor was.

Hij had grote schaarvormige kaken waarmee hij een mens in een keer had kunnen doorslikken. Zijn tanden waren waanzinnig scherp en met zijn goede reukvermogen kon makkelijk zijn prooi opsporen en dode dinosaurussen vinden om verder op te eten.

Niet de grootste vleeseter

De Giganotosaurus is gigantisch toch is hij niet de grootste vleeseter, deze eer is nog altijd voor de Spinosaurus. Die werd maar liefst 16 meter lang en oogde nog groter door zijn rugzeil met lange stekels. Toch zou je ze beide niet in leven willen tegenkomen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *